Report

Tygři zvládli bitvu s Plzní. V 59. minutě rozhodl Flynn

Liberec – V napínavém střetnutí s Plzní se dlouho čekalo na gól. První střelec se našel až ve třetí třetině na straně Liberce, jenže Plzeň vzápětí vyrovnala. V závěru ale vystřelil Tygrům tři body Oscar Flynn. Svůj tisící extraligový duel si připsal obránce Lukáš Derner, zápas ovšem kvůli zranění nedohrál.

Před začátkem utkání zatleskal celý stadion Lukáši Dernerovi, jenž nastoupil do svého 1000. utkání v extralize. Poté se na ledě rozpoutala taktická bitva, která divákům prvních čtyřicet minut nenabídla jedinou branku. Nejblíže k ní měl v první části Jaromír Pérez, z mezikruží ale trefil spojnici.

Oscar Flynn o utkání s Plzní
Bylo to hodně vyrovnané. Plzeň hrála velice dobře a vyhrávala více soubojů. Nemůžu říct, že jsme hráli úplně ideálně, protože soupeř měl po většinu zápasu více ze hry. Uválčili jsme ale vítězství a máme tři body.

Až ve 45. minutě se fanoušci dočkali. Tomáš Filippi se nejlépe zorientoval ve zmatcích před Pavlátem a zakončením do horního rohu otevřel skóre. O chvíli později ale z podobného prostoru dorazil za Krále kotouč Filip Jansa a srovnal na 1:1. Už to vypadalo, že zápas dospěje do prodloužení. Pětasedmdesát vteřin před koncem ale Jace Hawryluk při přečíslení dva na jednoho parádně nahrál Oscaru Flynnovi a ten nechytatelnou dělovkou rozhodl o vítězství Liberce.

Trainerstimmen

Jiří Kudrna
Bílí Tygři Liberec
„Bylo to těžké utkání. Nevyvíjelo se to vůbec jednoduše, soupeř odehrál poctivý a bruslivý zápas. Také byl hodně aktivní v koncovce. Celou dobu jsme byli trochu těžkopádní, přesto bylo skóre stále vyrovnané. Tvrdě jsme pracovali a v koncovce se štěstí přiklonilo na naší stranu. Plzeň podala výborný výkon a vítězství si velmi ceníme. Kluci bojovali až do konce. Chtěl bych vyzdvihnout výkon brankáře, který opět chytal výborně. Také jsme měli výborně ubráněná oslabení. Jsme rádi za tři body."
Petr Kořínek
HC Škoda Plzeň
„Podali jsme asi nejlepší výkon na venkovním hřišti. Bohužel jsme si nepomohli přesilovkami a i při hře pět na pět jsme nevyužili spoustu šancí. Odehráli jsme dobrý zápas, ale nemáme ani bod."

Photos

Unsere Partner

Generlapartner
Generlapartner